Jizerka zelená bezlepková 1000g Jipek

PDFTlačiťEmail
Všestranne použiteľná zmes pre celiatikov, Nová receptúra.
Jizerka zelená bezlepková 1000g JipekJizerka zelená bezlepková 1000g Jipek
Predajná cena po zľave
Predajná cena3,90 €
Zľava
Popis
Jizerka zelená bezlepková 1000g Jipek
Bezlepková zmes je všestranne použiteľná na prípravu kysnutého cesta, šľahaných a trených hmôt, pri varení a zahusťovaní pokrmov, prípravu knedlí a cestovín.
Zloženie:  kukuričný škrob, zemiakový škrob, modifikovaný kukuričný škrob (oxid siričitý), lupinová múka, modifikovaný škrob maniokový, dextróza, zahusťovadlo guma guar, emulgátor sójový lecitín, kyselina askorbová a citrónová. Môže obsahovať stopy sezamu.
Bez lepku, bez laktózy, bez vajec, bez sóje, bez GMO. Zažite radosť pri pečení z tejto jedinečnej bezlepkovej zmesi.
Vyrobené v podniku ktorý spracováva sézam, sóju vajcia, mlieko, mandle.
Recept na svetlý chlieb:
Zmes Jizerka 0,5 kg , voda 3,5 dl, droždie 20 g, soľ 7 g, maslo 20 g. Droždie rozpustíme v studenej vode a nalejeme do nádoby. Navážime Jizerku, soľ a krátko intenzívne vymiešame cesto. Nakoniec k miešaniu pridáme maslo. Necháme 5 minút oddýchnuť a potom vytvarujeme bochníček. Prikryté necháme kysnúť asi 1 hod. Pred pečením potrieme povrch bochníka vodou. Začíname piecť pri teplote 200°C, ktorú po 15 min stiahneme na 180°C. Pečieme celkom asi 60 minút.

Recept na sladké tlačené koláče:
Zmes Jizerka 200 g , cukor krupica 35 g, droždie 10 g, maslo 30 g , soľ 3 g, vajce 1 ks, voda 1 dcl, posýpka100 g, maslo 50 g, cukor 50 g. Droždie rozpustíme vo vode, pridáme vajce, zmes, soľ, cukor a všetko krátko intenzívne premiešame. Nakoniec pridáme rozpustené maslo a premiešame. Pri použití cesta na tlačené koláče necháme cesto 5 min. oddýchnuť a potom nadelíme a vytvarujeme guľôčky o hmotnosti asi 15 g. Necháme na plechu kysnúť asi 40 min. Potom guľôčky pretlačíme pohárom a vzniknutú jamku naplníme rôznou náplňou (tvarohová, maková, džem, ovocie ). Okraje koláča potrieme vajíčkom a vrch posypeme posýpkou Pečieme pri 180°C asi 20 min.

Šľahaná bábovka:
6 čerstvých vajec, 6 lyžíc zmesi Jizerka, 6 lyžíc kryštálového cukru, 1 lyžica stolového oleja.
Formu vymastíme olejom a vysypeme bezlepkovou strúhankou. Vajcia oddelíme a šľaháme najprv bielky pri najväčšej rýchlosti za postupného pridávania cukru až vyšľaháme pevný sneh. Znížime rýchlosť šľahania a postupne zašľaháme žĺtky. Po zašľahaní žĺtkov na najpomalší chod postupne do hmoty vmiešame bezlepkovú zmes Jizerka a nakoniec lyžicu stolného oleja. Hmotu nalejeme do pripravenej formy a pečieme pri 180°C po dobu 30 minút.
Energetická hodnota v 100g výrobku:

Energia: 1517KJ/362kcal

Bielkoviny: 3,2g

Sacharidy: 81,9g, z toho cukry 3,8g

Tuky: 1,9g
Výrobca: Jizerské perkárne
Krajina pôvodu: CZ

Recenzie

Zatiaľ tu nie je žiadna recenzia pre tento tovar.